GROENEKAN

Vijverlaan 2 - 3737 RH
€ 1.998.000 k.k.
foto 1 Vijverlaan

Description

Uniek gelegen karakteristiek landhuis "De Hollandsche Tuin", gelegen op een perceel van ruim 3.100m² met prachtige eeuwenoude kastanjebomen en beukenhagen, het perceel wordt grotendeels omgeven door een grote fraaie vijverpartij met een eigen "eilandje" en biedt een optimaal gevoel van vrijheid en privacy.

Het fraaie en in een topconditie verkerende landhuis is gesticht in 1922 en is in de afgelopen jaren op een haast onnavolgbare wijze met gebruik van uitsluitend hoogwaardige en duurzame materialen gerenoveerd en vergroot, waardoor deze een brutovloeroppervlakte heeft verkregen van ruim 600m²! en zeer geschikt is voor (grotere) gezinnen en/of wonen en werken onder een dak.

Het landhuis is ontworpen met Zwitserse stijlelementen en is voor die tijd op een zeer bijzondere wijze van uitvoering gebouwd en is door haar fraaie en robuuste dakelementen, deels gepotdekselde gevels en roedenverdeling ramen als een van de fraaiste woningen van de villawijk "Bos Voordaan" te benoemen. Het landhuis heeft aan de voorzijde een imposante dubbele entree voorzien van elektrische toegangspoorten met intercom en een halfronde oprijlaan en heeft een frontbreedte van 70 meter. De fraaie tuin heeft een houten bijgebouw met berging en een verwarmd overdekt buitenterras.

Groenekan is een rustiek dorp, welke onderdeel uitmaakt van de Gemeente De Bilt en ligt onder de rook van de stad Utrecht. Scholen, winkels en uitgestrekte wandelgebieden bevinden zich op fietsafstand.

Indeling:
Entree, ruime ontvangsthal met toilet. Kamer en suite thans in gebruik als eet- en woonkamer beiden uitgerust met een open haard. Daarnaast zijn er een "opkamertje" een bibliotheek en een zeer fraaie tweede living van ruim circa 60m² met een ronde erker en toegang tot een souterrain. Op de begane grond is er verder de beschikking over een sfeervolle woonkeuken met tweede eetkamer met doorloop naar overdekte veranda, een bijkeuken, voorraadruimte, tweede entree en toegang tot een ruime aangebouwde garage met ruimte voor meerdere auto's met een toiletvoorziening, wasmachine-ruimte en vaste trap naar een zeer grote berging.
Het vanuit de woonkamer te bereiken nieuw gebouwde souterrain omvat naast een hal met toilet, een wijnkelder, een provisieruimte, een heuse thuisbioscoop. Tenslotte is er nog een separate tweede wijn- en provisiekelderruimte.

Eerste verdieping:
Via het fraaie trappenhuis met tussenvide is de overloop bereikbaar met toegang tot vijf, in grootte variërende, slaapkamers, allen met vaste kastruimte en een met een groot dakterras. Een tweetal badkamers completeert deze verdieping.

Tweede verdieping:
Deze verdieping omvat een tweetal ruime slaapkamers, een technische ruimte, veel bergruimte en een zeer ruime open zolderruimte met dakramen. Op eenvoudige wijze is het indien gewenst mogelijk om hier een extra kamer te realiseren. Deze ruimte is thans in gebruik als waskamer met tevens de wasmachine-/drogeraansluiting.

Bijzonderheden:
Het landhuis is voorzien van dak- en muurisolatie en dubbelglas, stuukplafonds, koperen hemelwaterafvoeren en goten, vloerverwarming, open haarden, alarm- en rookmeldinstallatie (camera's).

features

Transfer of ownership
price
€ 1.998.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1922
Specific
N/A
Roof Type
zadeldak
Surface Areas And Volume
Living area
370 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
51 m2
External storage space
103 m2
Volume in cubic meters
1623 m3
Plot size
3166 m2
Contactpersoon

Marc van Olderen profile image

Marc van Olderen
Real estate agent

+31 6 55 36 07 44
dendolder@burgersdijk.com

Burgersdijk Makelaars Bilthoven

Emmaplein 6
3722 AD Bilthoven


030 - 228 76 11


bilthoven@burgersdijk.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

أشرطة فيديو

Video Vijverlaan 2

الصور