UTRECHT

Pieter Breughelstraat 11 - 3583 SH
€ 900.000 k.k.
foto 1 Pieter Breughelstraat

Description

Midden in de Utrechtse Schildersbuurt in Utrecht-Oost staat dit goed onderhouden herenhuis van 161m² met zeer zonnige en mooie tuin. De woning is aan het begin van de vorige eeuw gebouwd en ligt aan een rustige en brede éénrichtingstraat; een mooie plek, letterlijk om de hoek van het Wilhelminapark.
Je loopt zo naar de supermarkt net als naar de gezellige eettentjes en andere horecagelegenheden in de buurt, zoals Spaghetteria en Brasserie Van Ostade. Ook de Burgemeester Reigerstraat met zijn diverse winkelaanbod en speciaalzaken ligt vrijwel om de hoek. Fiets je de andere kant de stad uit, dan zit je zo in de groene omgeving bij Amelisweerd en Rhijnauwen.

Het bijzondere aan de woning is dat deze aan de achterzijde is uitgebouwd en een hele glazen wand heeft met moderne schuifpui naar de achtertuin toe. Dit merk je direct in de fijne beleving van de woon-/eetkeuken. De woonkamer is ruim 12 meter diep.
Tijdens de verbouwing is ook de badkamer uitgebouwd op het balkon, waardoor er een mooie, ruime badkamer is ontstaan. Er zijn 5 slaapkamers en goede opbergmogelijkheden in de vele inbouwkasten.
De hele woning is zeer sfeervol en verzorgd en valt zo te betrekken.


Indeling

Begane grond: entree, hal, tochtportaal, garderobe, toilet met fontein, bergkast en toegang tot de kelderkast. De kelder is een goede plek voor opslag en de wijn. De woonkamer is licht en ruim door de goede uitbouw met extra lichtstraat. Het zitgedeelte van de woonkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen, heerlijk bij de haard. Aan de achterzijde, richting de tuin, is er één en al glas met een aluminium zwarte schuifpui, een heerlijke ruimte voor de eettafel en een leesstoel zo heerlijk in de zon. De open keuken is ruim en voorzien van alle apparatuur. Los van de schuifpui is er ook een loopdeur naar de tuin. De tuin ligt zeer goed op de zon (zuiden), er is een schuur voor de opslag en een grote schommel voor de jeugd. De vloer binnen en buiten heeft dezelfde kleur en loopt mooi door, hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Persoonlijk worden we helemaal blij van deze mooie verdieping met tuin.

Eerste verdieping: overloop, modern toilet. Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon; een beschutte plek met op het dak van de uitbouw een mos-tuin. De tweede ruime kamer ligt aan de voorzijde en heeft een grote vaste (kleding)kast. Ook in de derde studeer- of kinderkamer zijn er weer op maat gemaakte vaste kasten.
De badkamer is ruim door het erbij trekken van het balkon. Zo is er nu plek voor een ligbad, een dubbele inloopdouche en dubbele vaste wastafel. Het geheel is modern en strak.

Tweede verdieping: dit is een heerlijke verdieping voor de kinderen, er zijn twee slaapkamers en veel bergruimte. Op de ruime overloop is een extra wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en eventueel de droogtrommel.

Derde verdieping: hier tref je een bergviering met de opstelplaats van de boiler en ruimte voor bijvoorbeeld de koffers en andere opslag.

Het betreft hier een zeer goed onderhouden en sfeervol herenhuis, overal voorzien van dubbel glas en een goed geïsoleerd dak en vloer. De stookkosten zijn laag en er zijn zonnecollectoren die een 200 liter boiler verwarmen voor de warmwater-voorziening. De woning beschikt over energielabel D.

Je loopt zo naar alle goede voorzieningen die Utrecht Oost te bieden heeft, maar zelf woon je hier heerlijk rustig.
LEEF EN GENIET op de Pieter Breughelstraat 11 in Utrecht-Oost, we laten het graag een keer aan je zien!

Gezien de recente ontwikkelingen m.b.t. het Coronovirus plannen wij unieke afspraken in van 40 minuten, waardoor je niet met meerdere potentiële gegadigden tegelijkertijd door de woning loopt en rustig een goede indruk kan krijgen van dit mooie huis.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in deze woning? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

features

Transfer of ownership
price
€ 900.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
tussenwoning
Construction period
1926
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
161 m2
Other indoor space
5 m2
Exterior space attached to the building
6 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
584 m3
Plot size
139 m2
Contactpersoon

Paul Dijkstra profile image

Paul Dijkstra
Real estate agent

+31 6 41 41 22 19
info@leefengeniet.nl

Paul Dijkstra Makelaars

A. van Ostadelaan 16
3583 AJ Utrecht


030-2895530


info@leefengeniet.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Pieter Breughelstraat 11

PHOTOS