Interior & Furniture Design


+31 (0)20 82 00 999

KOLENIK Eco Chic design

+31 (0)20 82 00 999


info@kolenik.com

Robert Kolenik
Interior & Furniture Design

Interieuradvies
Robert Kolenik (1981, Westervoort) is een interieurontwerper en een meubelontwerper met een warme, luxueuze, en internationale signatuur.

Hij vertegenwoordigt de nieuwe generatie Dutch Designers die wereldwijd gerespecteerd en bewonderd wordt vanwege de hoge kwaliteit van werken, nuchtere werkmentaliteit en eigenzinnige ontwerpstijl. Kolenik combineert dit bovendien met een flinke dosis passie, kritische blik en inspirerende persoonlijkheid. Zijn ontwerpstudio is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Vanuit hier creëert hij interieurs en designmeubels in een grote variëteit. Interieuradvies voor villa tot restaurant, van designkroonluchter tot bank. Zijn projecten reiken tot over de hele wereld.

Is de interieurontwerper vandaag nog in Londen voor een villa in Notting Hill, morgen ontfermt hij zich over het design van een strandhuis op Mauritius. Rode draad in alle ontwerpen is een natuurlijke, rijke manier van ontwerpen en produceren. Liefhebbers herkennen deze ontwerpfilosofie aan het Eco Chic Awareness Label, dat Kolenik in 2010 heeft geïnitieerd en waaraan hij tot op de dag van vandaag trouw is.

Rijzende ster
In 2010 vestigt de jonge ontwerper in Amsterdam zijn eigen designstudio onder de naam Kolenik Eco Chic Design. In datzelfde jaar wint hij met zijn deelname aan prestigieuze beurzen een award. Zijn naam is dan al gevestigd bij een selecte groep liefhebbers van zijn luxueuze, minimalistische en warme stijl.

Oog voor het milieu
In 2014 besluit Kolenik, gedreven door zijn passie voor het behoud van de natuur, medeoprichter te worden van Plastic Soup Foundation Junior. Een stichting die kinderen met behulp van educatieve programma’s op jonge leeftijd al bewust wil maken van de vervuiling van de zeeën door zwerfplastic. Later initieert Kolenik ook het Eco Chic Awareness Label, waaraan hij tot op de dag van vandaag trouw is. Dat betekent dat zijn designs – van meubel tot lamp – waar mogelijk bestaan uit natuurlijke, rijke materialen, met de grootste zorg geselecteerd. En dat niet alleen; de ontwerpen worden ook op een ecologische manier vervaardigd en voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Stijl en filosofie
Interieurinspiratie vindt Kolenik in de natuur. Zijn subtiele kleurgebruik is erop gebaseerd, evenals de materialen die hij met liefde in zijn interieuradviezen en ontwerpen toepast. Van luxueuze houtsoorten en natuursteen tot schelpen. De doordachte en bewust gekozen balans tussen functionaliteit en esthetiek creëert harmonie in elk –uniek- ontwerp en interieuradvies. Toepassing van natuurlijke elementen, zoals levende groene wanden en bijvoorbeeld het oogverblindende aquarium in de Board Room, zorgen voor een voortdurende fascinatie en unieke beleving. Om de luminieuze technische vernuftigheden voor het creëren van optimaal woon- en leefcomfort en het oog voor een perfecte afwerking niet te vergeten.

 

Robert Kolenik


“Ik vind het heel belangrijk dat mijn klanten het gevoel hebben dat ze met mij alles kunnen bespreken en alles tegen me kunnen zeggen.”