Interior Design & Architecture


+31 (0)6 24 507 207

Erik Koijen Interieurarchitectuur

+31 (0)6 24 507 207


erik@erikkoijen.nl

Erik Koijen
Interior Design & Architecture

"Ik ben altijd op zoek naar een uitgebalanceerd interieur waarbij interieur en architectuur naadloos in elkaar overgaan. Zichtlijnen en spannende doorkijkjes spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast werk ik in een mix van stijlen, waarin het karakter van de bewoners zichtbaar blijft. Ik gebruik graag een gedempt kleurpalet en natuurlijke materialen. Mijn interieurs stralen altijd een bepaalde rust uit, terwijl het geheel is samengesteld uit vele verschillende stijlen, materialen en texturen.

Voor mij is het belangrijk dat er eenheid in een huis is. Als de badkamer in een bepaalde stijl is ingericht, moet dat gevoel terugkomen in de keuken en de woonkamer. Dat kan door uit te gaan van het kleurenpalet, die ondertonen die ik eerder noemde, of door het materiaal op elkaar af te stemmen. Dat kan ook met goedkopere meubels.

Ik heb een hekel aan compromissen, dus als je stijlen combineert, zoek dan het contrast op. Als je een klassieke bibliotheek kast naast een moderne tafel zet, kies dan wel voor authentieke meubels. Daarmee maak je een statement. De combinatie van modern en klassiek werkt voor mij daarom ook goed. Dat kan ook met minder meubels, maar dan wel goed gekozen."
 

Erik Koijen


“Ik zou mijn stijl beschrijven als: modern, helder met een warme klassieke inslag en met  ruimte voor een persoonlijke touch van de bewoner,”